5 BRA TIPS FÖR ATT UNDVIKA INBROTT


Det är viktigt att känna sig trygg i sitt eget hem, och samtidigt kunna lämna det utan att behöva oroa sig. Vi på NEXSMART har samlat några goda råd som du kan följa för att förebygga inbrott och känna dig helt trygg i ditt hem.

5 BRA TIPS FÖR ATT UNDVIKA INBROTT

step 1

Tip 1: Skaffa ett SMART säkerhetssystem som skickar dig PUSH-meddelanden

Med ett smart larmsystem eller kamerasystem som skickar meddelanden direkt till din smartphone – så att du kan se vad som händer när du inte är hemma – kan du alltid känna dig trygg i att lämna ditt hem. Om ett bud kommer för att leverera ditt paket när du inte är hemma kan du till exempel prata direkt med personen via din smartphone, så att de kan leverera paketet korrekt. Håll ett öga på barnen som leker i trädgården medan du står i köket och lagar mat, eller titta till dina husdjur därhemma.

step 2

Tip 2: Använd klistermärken på synliga platser

Med varningsskyltar kan du signalera till omvärlden att du har installerat ett larmsystem eller videoövervakning. Det visar snabbt för obehöriga att de videoövervakas på din egendom och i ditt hem. Du kan till exempel sätta ett klistermärke på din brevlåda och vid din ytterdörr, så är de lätta att se.

step 3

Tip 3: Grannsäkerhet

En bra relation med dina grannar kan vara till större nytta än när du behöver låna lite socker. Det kan bland annat vara bra att prata med dina grannar innan du åker på semester. Om du berättar för dem att du är borta kan de hålla ett extra öga på ditt hus och vara medvetna om att de behöver hålla utkik efter onormal aktivitet. Du kan föreslå att de använder dina soptunnor, så att de inte ser tomma ut. Det är bra att hålla koll på varandras hus och grannskapet ifall ni får oväntade besök av det slag man inte välkomnar. Om du har ett smart säkerhetssystem (t.ex. ett av våra) kan du dessutom ge din granne tillfällig tillgång till ditt system, så att de också kan få aviseringar om någonting händer. De kan komma åt larmet och kameran, slå på/av det och mycket mer. Åtkomsten kan enkelt tas bort igen när du kommer hem från semestern.

step 4

Tip 4: Placera kameror på synliga platser

Många placerar instinktivt en övervakningskamera så diskret som möjligt för att "fånga" utomstående utan att de märker det. Men om du vill undvika att utomstående kommer för nära kan det vara en bra strategi att placera dem synligt. Om alla kan se att du har en kamera kan det också fungera avskräckande för inbrottstjuvar och andra inkräktare. Förutom att du får en bra överblick när kameran sitter på rätt plats fungerar den även lika bra som dina klistermärken för att meddela att det finns övervakning.

step 5

Tip 5: SMARTA tidsinställningar för ljus – lyser när du inte är hemma

Det sista tipset vi vill dela med dig är att ha SMART ljus. På så sätt kan du ställa in ljuset i hela ditt hem så att det tänds/släcks vid särskilda tidpunkter. Det är en stor fördel när du inte är hemma. Du kan bland annat få det att se bebott ut i ditt hem med belysningen på kvällen. Många vill ha ljuset på hela tiden när de är borta. Men den genomsnittliga inbrottstjuven är inte dum och kan genomskåda det tricket. Det är därför mycket effektivt att ha intelligent belysning, som ser till att ljuset är på vid realistiska tider, och är släckt på natten.

NEXSMART – Sov tryggt!

Om du har kommit så långt är det förmodligen ingen överraskning att våra NEXSMART-larm och -övervakningskameror kan hjälpa dig med alla fem av dessa tips. Oavsett om du har något av våra system eller inte, är dessa ändå handfasta tips som vi rekommenderar att du tillämpar så mycket som möjligt för att minska risken för oönskade besök.

Skriven av: Tanja, Nexsmart