Så gör du ditt hem säkert med hjälp av övervakningskameror

Har du funderat på att skaffa dig övervakning till hemmet? I så fall ska du läsa detta blogginlägg. Här går vi nämligen i detalj in på vad som krävs, för att säkra ditt hem med övervakningskameror. Övervakningskameror skapar trygghet, och bidrar till att minska risken för inbrott i ditt hem. Dessutom har du alltid tillgång till live-video från dina kameror, oberoende av var du befinner dig i världen.

Hurdan övervakningskamera ska jag köpa?

Innan du impulsivt köper övervakningskameror, är det viktigt att fundera på vad det är du vill uppnå med din videoövervakning.

  • Är det att förhindra inbrott?
  • Vill du kunna hålla ett öga på ditt husdjur?
  • Behöver du övervakning för ett stort område eller ett specifikt område?


Det är viktigt att ha ovannämnda saker på det klara innan du köper en övervakningskamera, eftersom det finns olika sorters övervakningskameror för olika sorters behov. Om dina behov är relativt normala, d.v.s övervakning till en vanlig svensk villa, så finns det ett antal övervakningspaket som du kan titta på genom att klicka här. Om du däremot vill ha övervakningskameror för husdjur, så kan du kolla in vår NEXSMART EYE genom att klicka här.

Hur många övervakningskameror behöver jag?

Förutom att överväga ditt behov av övervakning, så måste du också beakta dina monteringsmöjligheter. Hos NEXSMART har vi både övervakningskameror med kablar och trådlösa övervakningskameror. Det finns fördelar med båda typerna av övervakningskameror.

Om du t. ex. behöver övervaka barnrum, så räcker det säkert med en övervakningskamera per rum. Då är vår tidigare nämnda NEXSMART EYE ett bra val, eftersom den är motoriserad, och har tvåvägskommunikation.

Om du däremot behöver övervaka ett hus utomhus, så kan det vara svårt att få en kamera att räcka till, eftersom det lätt kan bli döda vinklar. I sådanna fall kan det vara en bra idé att köpa ett övervakningspaket. De innehåller flera övervakningskameror, så att du kan täcka hela uteytan på din tomt. Du kan även kombinera utomhus- och inomhusövervakning, det finns övervakningspaket också för detta ändamål.

Hur ofta måste man byta ut sina övervakningskameror ?

Övervakningskamerans hållbarhet beror mycket på hurdan typ av övervakningskamera du väljer att köpa. Övervakningskameror som används för offentliga platser eller företag håller naturligtvis längre än de flesta övervakningskamerorna för privatpersoner. Detta beror på att service och underhåll vanligtvis ingår i köp av industriella övervakningskameror. Dessutom är industriella övervakningskameror flera gånger dyrare en de som är avsedda för privatpersoner.

Det betyder inte att övervakningskameror för privatpersoner inte skulle kunna hålla länge. Livscykeln för en övervakningskamera är vanligtvis 3-5 år. Detta beror i de flesta fall på att hårdvaran i övervakningskamerorna slits ut med tiden, men också på att det ungefär vart femte år släpps nya och förbättrade övervakningskameror på marknaden. De nya modellerna har alltid funktioner som överträffar de gamla övervakningskamerornas.

Om du väljer att köpa videoövervakning från NEXSMART, så kan du räkna med 3-5 års livstid för kamerorna. Vi erbjuder till och med 3 års garanti för alla övervakningskameror från NEXSMART. Detta understryker bara lönsamheten med att köpa övervakning – utan att behöva kompromissa gällande kvalitet och hållbarhet.

Tillbehör till övervakning

Efter att du har gjort en bedömning av ditt behov för övervakning, kan du äntligen besluta dig för vilken övervakningskamera du ska köpa. Dock finns det ännu ett hav av olika alternativa tillbehör för övervakningskameror.

Om du t. ex har beslutat att du behöver trådbunden övervakning till ett större område, så är det viktigt att de medföljande elkablarna är tillräckligt långa för att kunna täcka ditt valda övervakningsområde. Om kablarna inte är tillräckligt långa, är det nödvändigt att köpa extra strömförsöjning. Du kan titta på extra kablar här.

Alla NEXSMART övervakningskameror lagrar videomaterialet på ett minneskort, som du alltid kan ta ut för att överföra videomaterialet till din dator. Om du vill att allt material ska lagras i molnet, så kan du köpa Cloud Service som en tillbehörsprodukt. Du har alltid tillgång till den kostnadsfria medföljande appen.

Ett av de viktigaste tillbehören du kan köpa till din videoövervakning, är en så kallad WiFi-repeater. Speciellt viktig är den om du upplever att det inte finns tillräckligt med täckning för övervakningskameran. Det skulle vara förargligt att köpa videoövervakningskameror, och sedan upptäcka att de inte har tillräcklig täckning när de är uppsatta. Du kan kolla in våra WIFI-repeaters här.

Om du väljer den trådlösa övervakningskameran NEXSMART AIR, så är du tvungen att ladda den då och då. Du kan dock även välja ett övervakningspaket där du får både en solpanel och en NEXSMART AIR övervakningskamera. Genom att koppla ihop dessa två, kan du försäkra dig om att din övervakningskamera alltid har ström. Kolla in övervakningspaketet i fråga här.